Путін хоче, щоб українські військові склали зброю

Вівторок, 17 лютого 2015, 21:02

Президент Росії Володимир Путін заявив, що вирішити конфлікт в Україні військовим шляхом не можна.

Про це він заявив у вівторок на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, пишуть РИА Новости.

"Цьому (конфлікту) не буде кінця, якщо люди, які ухвалюють відповідальні рішення, не дійдуть до висновку про те, що вирішити цю проблему військовим шляхом неможливо, можна тільки мирним, можна тільки домовитися з частиною своєї країни, забезпечити їх законні права", - сказав Путін.

За його словами, чим швидше буде відведена техніка в зоні АТО, тим швидше будуть створені умови для політичного врегулювання конфлікту.

"Чим швидше буде здійснений і реалізований пункт (мінських домовленостей - УП), пов'язаний з припиненням бойових дій і відведенням техніки, тим швидше будуть створені реальні умови для того, щоб політичне врегулювання вступило б у якусь реальну фазу", - заявив президент Росії.

"Але, щодо ведення цих бойових дій, в цілому, ми відзначаємо значне, і хочу це підкреслити, зниження бойової активності", - зазначив Путін.

Він також заявив, що розраховує на те, що українська влада не буде заважати військовослужбовцям української армії складати зброю.

"Ось і сьогодні зранку була зроблена чергова спроба - я не знаю, чи є це в засобах масової інформації, не встигаю за цим стежити - рано, о 10 годині ранку, була здійснена спроба деблокувати цей (Дебальцевський - УП) котел українськими збройними силами" , - сказав Путін.

"Я дуже розраховую на те, що відповідальні особи в українському керівництві не заважатимуть військовослужбовцям української армії складати зброю", - додав президент Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування