Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Дебальцеве кинуто всі резерви бойовиків, один блокпост відстояли - Тимчук

Середа, 18 лютого 2015, 07:45

У районі Дебальцевого тривають запеклі бої, пише організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Для узяття даного населеного пункту під свій контроль командування російсько-терористичних військ кинуло в бій усі наявні в нього резерви в даному районі", - повідомляє він у Facebook вранці 18 лютого.

"Наприклад, у Стаханові, де раніше було зосереджено великі формування місцевих бойовиків і російських найманців, а також техніку й озброєння, на ранок 18.02.2015 залишилося загалом не більше 300 терористів, 2 машини БМ-21 "Град" (не боєготові) і 1 мінометна батарея – інші сили й засоби перекинуто під Дебальцеве", - уточнює Тимчук.

Схожа ситуація, за даними ІС, у Горлівці, "звідки всі ресурси також перекинуто під Дебальцеве (зокрема, з району даного населеного пункту в район Калинівки й північніше Вуглегірська перекинуто 11 танків і 5 ББМ)".

Із Донецька на Єнакієве через Ясинувату пройшло "підкріплення" бойовиків – близько 300 осіб, 4 танки, 2 ЗУ-23-2, 3 вантажівки з буксованими гаубицями Д-30, 2 БМП-2, 2 БТР-80 і 4 критих вантажівки. "Дані сили й засоби було зібрано у двох районах Донецька (Петровському й Куйбишевському) для участі в Дебальцівській операції", - пише Тимчук.

Прибула раніше до Вергулівки "свіжа ударна тактична група російсько-терористичних військ" зранку 17 лютого разом із іншою ротною тактичною групою "перейшла в наступ", повідомляє він.

"Ще одна тактична група супротивника (до двох посилених рот) ударила по Дебальцевому з північного сходу. Супротивник увів у бій усього близько 25 танків, до 35 ББМ при підтримки 3-х артдивізіонів (усього до 40 гармат ствольної артилерії і 12 установок РСЗО)", - пише Тимчук.

"У результаті супротивнику вдалося пробитися в місто й зав'язати в східній і центральної його частинах вуличні бої", - констатує він.

За даними ІС, "супротивник продовжує здійснювати вогневий контроль дороги між Дебальцеве й Артемівськом із панва них висот (висота 307,9 також зайнята супротивником) і перешкоджає постачанню підрозділів, які обороняються в самому місті".

"До вечора вчорашнього дня українська артилерія завдала вогневі удари по бойових порядках супротивника в районі Логвинове й на схід від Дебальцевого", - констатує Тимчук.

"На зовнішньому периметрі плацдарму в районі Фащівки українськими військами було відбито спробу формування російсько-терористичних військ атакувати український блокпост", - повідомляє він.

"У результаті вогню у відповідь українських військовослужбовців підбито БМП-2 терористів (була покинута екіпажем), також підбито БТР- 70 (добито з РПГ). Щільним фланговим вогнем супротивник відігнаний на вихідний рубіж", - пише Тимчук.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування