Комітети Ради продовжують не пускати журналістів на засідання

Середа, 18 лютого 2015, 11:38

Частина комітетів Верховної Ради продовжують не пускати активістів та журналістів на свої засідання.

Про це пише координатор групи "Моніторинг Відкрито" Олексій Братущак у своєму блозі на "Українській правді".

Такі висновки Моніторинг зробив за наслідками роботи Ради 9-15 лютого.

5 комітетів з різних причин просто відмовились пустити спостерігачів. Це комітети будівництва і містобудування, соціальної політики, екологічної політики, податкової та митної політики та комітет фінансової політики і банківської діяльності.

Серед найоригінальніших відмов активісти назвали те, що в комітетах з питань будівництва (голова – Сергій Скуратовський, Радикальна партія) та соцполітики (голова – Людмила Денісова, Народний фронт) заявили, що не користуються електронною поштою, і їм потрібен офіційний лист.

"Тут варто нагадати, що засідання комітетів є відкритими відповідно до закону про комітети верховної Ради. Але парадокс у тому, що засідання комітетів відкриті, а вхід до будівель комітетів – закритий", - пише Братущак.

Крім того, у комітеті фінполітики (голова – Сергій Рибалка, Радикальна партія) заявили, що вирішили провести закрите засідання.

А комітет з питань податкової та митної політики (голова Роман Насіров із "БПП") втретє за два тижні відмовив допустити спостерігачів на засідання.

Три комітети не анонсували своїх засідань, а два комітети проводили "екстрені" засідання щоб схвалити питання щодо призначення генпрокурора (комітет з правоохоронної діяльності, голова – Андрій Кожем'якін, "Батьківщина") та президентський закон про реформу суду (комітет з питань правової політики та правосуддя, голова – Руслан Князевич, БПП).

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування