Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Втікач Злочевський привласнив землю біля Майдану Незалежності – розслідування

Середа, 18 лютого 2015, 12:35

Земельну ділянку по вул. Грушевського 1Б у Центральному парку культури та відпочинку Києва загарбали структури колишнього міністра екології та природніх ресурсів Миколи Злочевського.

Про це йдеться у розслідуванні програми "Наші гроші".

Нині екс-чиновник переховується – його розшукує Генпрокуратура за підозрою в незаконному збагаченні.

Як встановили журналісти, будівля на земельній ділянці за цією адресою, площею 601,5 кв. м, належить ТОВ "Паркпроектінвест". Про це свідчить постанова Вищого господарського суду.

Загалом "Паркпроектінвест" претендує на майже 6 тисяч квадратних метрів землі на цій території.

 
 

У 2012 році співвласником "Паркпроектінвесту" стала фірма ТОВ "Укртрансеко", зареєстрована у Києві за адресою Рилєєва 10а. Це – адреса реєстрації майже всіх фірм, пов'язаних із родиною Злочевських: Микола Злочевський ("Еско-Північ", "Парі", "Укрнафтосервіс", ТОВ "Інфокс", представництво "Інфокс інк"), керівник "Укрнафтосервісу" Злочевського Олег Нелін ("Науково-дослідний інститут "Вектор"), родина однокурсника і бізнес-партнера Злочевського Миколи Лісіна (ТОВ "Нафтоімпекс").

Ділянка під офісом на Рилєєва 10 також орендована фірмою Миколи Злочевського "Інфокс".

У своєму розслідуванні журналісти "Наших грошей" навели багато імен та назв різних фірм, пов'язаних з родиною Злочевського.

Як відомо, у листопаді 2014 року програма "Схеми" дізналася, що Злочевський незаконно отримав 14,5 га державних лісів на березі Київського водосховища.

У січні 2015 року стало відомо, що Британія розблокувала раніше заарештовані рахунки компанії Злочевського Brociti Investments Ltd у зв'язку зі зняттям усіх звинувачень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування