Порошенко, Путін, Олланд і Меркель поговорять по телефону

Середа, 18 лютого 2015, 14:55

Лідери України, Росії, Франції й Німеччини ввечері в середу, 18 лютого, проведуть переговори по телефону.

Про це сказав представник французького уряду Стефан Ле Фоль, повідомляє видання TheLocal.Fr.

Телефонна розмова Петра Порошенка, Володимира Путіна, Франсуа Олланда й Ангели Меркель відбудеться після захоплення бойовиками ключового міста східної України Дебальцеве, зазначає видання.

Напередодні міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус сказав, що основоположних пунктів угод про припинення вогню на Донбасі не дотримуються, хоча кількість обстрілів і знизилася.

За його словами, є два основні "але": важкі бої тривають за Дебальцеве й не спостерігається запланованого відведення важкої техніки.

"Між угодами на папері й угодами на землі є чіткі відмінності", - сказав Фабіус.

Як відомо, Порошенко, Путін, Олланд і Меркель 12 лютого в Мінську досягли чергових домовленостей щодо вирішення конфлікту на сході України, що відбувається за підтримки Росією бойовиків на Донбасі.

З 15 лютого Порошенко публічно оголосив про припинення вогню українською стороною, того ж дня учасники зустрічі в "нормандському форматі" стелефонувалися, щоб звірити, як виконуються домовленості.

Під ніч 17 лютого українські військові почали виходити з Дебальцевого після того, як багато кого там було поранено й убито, тоді як бойовики намагалися взяти сили АТО в оточення.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування