Бойовики поки не допускають місію ОБСЄ в Дебальцеве

Четвер, 19 лютого 2015, 13:03

Бойовики поки не дозволяють представникам місії ОБСЄ відвідати Дебальцеве, посилаючись на те, що не можуть гарантувати їм безпеку.

Про це сказав речник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Майкл Боцюрків на брифінгу у Кризовому центрі.

"Ми очікуємо необмежений і безпечний доступ. Це дуже важливо. Для Дебальцевого ми отримали письмове підтвердження того, що нам не можуть гарантувати безпеку на місцях. Це означає, що нам не дадуть доступ", - сказав він.

Напередодні представники т. зв. "ДНР" заявляли, що незабаром представники ОБСЄ зможуть потрапити у місто Дебальцеве, яке захопили проросійські бойовики.

"Мінські домовленості – це єдиний документ. Не можна виконувати його частково", - наголосив Боцюрків.

На запитання, чи є проблеми з доступом в інші міста після оголошення "припинення вогню", представник ОБСЄ сказав, що представники місії досі не можуть потрапити у Новоазовськ.

"Це перші дні нової угоди, я не можу поки що сказати, чи є якась тенденція. Але посол (Ертугрул) Апакан сказав, що є місця, куди ми тепер могли потрапити, а раніше не могли, але Новоазовськ, що на схід від Маріуполя, залишається місцем, куди ми не можемо потрапити", - зазначив Боцюрків.

Він наголосив, що представники моніторингової місії потребують необмежений доступ і безпечний доступ.

Боцюрків додав, що місія ОБСЄ зараз має у розпорядженні 2 безпілотники – і вони слідкують за ситуацією поблизу Маріуполя (ще 2 безпілотники ОБСЄ не працюють: один упав і зламався, а інший підбили).

Представник ОБСЄ також висловив готовність співпрацювати з миротворцями, яких запрошує влада України, бо це відповідає повноваженням місії.

"Ми цивільна місія, не озброєна", - наголосив Боцюрків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...