ГПУ перевіряє, чи справді Ахметов давав мільйони за здачу бойовикам ТЕС

Понеділок, 2 лютого 2015, 12:02

У Генпрокуратурі опрацьовують інформацію щодо імовірної пропозиції олігарха Ріната Ахметова захисникам ТЕС у місті Щастя з батальйону "Айдар".

Про це повідомив у понеділок генпрокурор Віталій Ярема, відповідаючи на запитання, чи викликався Ахметов на допит у зв’язку із інформацією від депутата Сєверодонецької міської ради Сергія Самарського про те, що олігарх нібито пропонував від 1 до 25 млн доларів службовцям батальйону "Айдар" за здачу бойовикам ТЕС у Щасті.

Ярема нагадав, що на цей час Ахметова було допитано лише стосовно інформації щодо фінансування терористів на звернення депутата Ірини Геращенко, а також щодо його дій під час майданівських подій.

"Згідно з тією інформацією, про яку ви говорите, ми її опрацьовуємо і зараз будемо ухвалювати відповідне процесуальне рішення. Ви знаєте, що є порядок – реєстрація, порушення кримінального провадження і призначення відповідних слідчих дій. Але я наголошую, що жодна інформація про злочинні діяння у сфері сепаратизму та тероризму не проходить повз правоохоронні органи", - сказав Ярема.

Як відомо, депутат Сєверодонецької міської ради Сергій Самарський у своєму зверненні до голови МВС Арсена  Авакова повідомив, що мільярдер, екс-нардеп від ПР Рінат Ахметов особисто пропонував представникам охорони ТЕС у м.Щастя (Луганська обл.) до 25 мільйонів доларів за те, щоб з об'єкта була знята охорона.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування