Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після оголошення бойовиками "мобілізації" Росія почала готувати "гумконвой"

Понеділок, 2 лютого 2015, 15:42

МНС Росії сформує 13-ту автоколону з "гуманітарною допомогою" для Донбасу, повідомив журналістам голова цього відомства Володимир Пучков.

"Ми формуємо додатковий конвой", - цитує його ТАСС.

Російський міністр сказав, що на сьогодні надійшли "великі заявки на будівельні матеріали".

"На жаль, тривають варварські бомбардування, які вимагають відновлення соціально значимих об'єктів. Крім того, ми доправимо перелік медикаментів, буде доставлено продовольство", - заявив Пучків.

"За строками він рушить протягом найближчого тижня", - сказав він.

Пучков запевнив, що російська сторона всі встановлені процедури неухильно виконує.

"Ми узгоджуємо всі питання з Комітетом Червоного Хреста, взаємодіємо з ОБСЄ, з нашими українськими колегами", - стверджує голова МНС РФ.

Видання також цитує Олександра Дробота, який керує т.зв. "Центром управління відновленням ЛНР", який сказав: "Зараз ми забезпечуємо 50 їдалень республіки продовольством для незахищених прошарків громадян. Практика показує, що щодня до нас приходять близько 25 тисяч людей".

Раніше лідер бойовиків Донецької області Олександр Захарченко заявив: "У "ДНР" через 10 днів планується загальна мобілізація. Буде призвано до 100 тисяч людей".

Українська влада не раз заявляла, що у "гуманітарних конвоях" Росія передає допомогу проросійським бойовикам. Не виключено, що в них може їхати і підкріплення для бойовиків.

Міжнародні організації не мають можливості перевіряти, що постачає Росія на Донбас у своїх конвоях. Московський "Червоний хрест" не репрезентує всю організацію. Місія ОБСЄ в Україні заявляла, що має доступ лише до тих місць і об’єктів, на які їх пускають бойовики.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування