Україна вже працює над поверненням Криму – Порошенко

Понеділок, 23 лютого 2015, 10:54

Українська влада вживає правових заходів для повернення Криму.

Про це у своєму зверненні у зв'язку з роковинами трагічних подій на півострові заявив президент Петро Порошенко.

"Органами влади вже зараз здійснюється необхідна робота для відновлення прав власності за допомогою міжнародних судів", – сказав він.

Президент висловив переконання, що "цивілізований розвиток Криму, реалізація його багатого потенціалу можливі лише в складі незалежної та неподільної України". За його словами, загарбники будуть притягнуті до відповідальності.

"Ті, хто зараз "націоналізує" власність українських громадян, підприємств, закладів та органів влади, хто у піратський спосіб видобуває з українського шельфу корисні копалини, хто всупереч національному та міжнародному праву використовує інші ресурси України в Криму, мають знати, що доведеться повертати все незаконно взяте та відповідати за вчинене", – впевнений він.

Порошенко назвав так званий референдум, який був проведений у березні минулого року, "фарсом, закликаним прикрити відкриту агресію Росії проти України" і запевнив, що Україна ніколи його не визнає. Він висловив переконання, що більшість кримчан насправді не підтримувала від'єднання від України, влаштувавши референдуму бойкот.

За словами президента, Росія принесла в Крим недовіру, розбрат і ворожнечу.

"Відомі численні факти порушення російськими окупантами прав кримських татар, етнічних українців, росіян, представників інших етносів Криму, які мають проукраїнські погляди. У Криму панує поліцейське свавілля, арешти за надуманим приводом, обшуки навіть у культових закладах, депортації лідерів та арешти членів Меджлісу кримськотатарського народу – представницького органу корінного народу Криму", – додав він.

Президент також пообіцяв всіма способами захищати права людей, які зазнають утисків при окупаційній владі на півострові.

Порошенко запевнив, що Україна обов'язково поверне контроль над Кримом, хоч це може бути нешвидко і нелегко.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування