У Савченко порушилася робота деяких органів – правозахисник

Понеділок, 23 лютого 2015, 17:13

В української льотчиці Надії Савченко, яка перебуває в московському СІЗО і продовжує голодування, вже є порушення роботи деяких органів.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на учасника громадської спостережної комісії Валерія Борщова.

"Її турбують нирки, жовчний міхур. Я запитав, чи контролюють медики її стан. Вона відповіла, що контролюють, роблять УЗД, спостерігають. Але, звичайно, є ризик ускладнень. Тому що це занадто тривале голодування. А так вона тримається сильно, говорила з нами досить бадьоро", – сказав він після візиту до Савченко.

Борщов також зазначив, що на пропозицію припинити голодування Савченко знову відповіла відмовою.

Як повідомляє "Открытая Россия", за час голодування Надія втратила 20 кілограмів. При зрості 171 сантиметр вона зараз важить 56 300 грамів.

"Тиск знизився, стала мерзнути. Але нічого, буду триматися", - розповіла Савченко.

"Ось читаю Михайла Веллера. Книжку видали в бібліотеці. Називається "Мішахарезада". Це про нісенітниці радянської системи. Читається легко. Передайте Веллерові, що я попрошу адвокатів передати мені й інші його книжки. Цікаво. Ці три дні дивилася телевізор, може, тому і втомилася, що так напружено все це дивилася", - додала вона.

Як відомо, Савченко голодує з 13 грудня 2014 року. 20 лютого вона відмовилася від ін'єкцій глюкози, які підтримували її життя.

10 лютого Басманний суд Москви продовжив до 13 травня термін утримання Савченко під вартою.

У понеділок уряд Німеччини закликав Росію звільнити українку.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News