Тимчук: бойовики вдають "відведення техніки", з Росії перекидають "броню"

Вівторок, 24 лютого 2015, 09:38

З Росії на Донбас продовжують перекидати бронетехніку, незважаючи на домовленості про припинення вогню й запевнення у відведенні важкої техніки від лінії розмежування.

Про це пише організатор групи "Інформаційний спротив", депутат Дмитро Тимчук вранці 24 лютого в Facebook.

"На території, підконтрольній "ЛНР", командування російсько-терористичних військ продовжує вдавати "відведення важкої техніки", яка відводиться з переднього краю на незначну відстань, концентруючись у добре замаскованих і численних "відстійниках". Для цієї мети в основному використовуються населені пункти ("приватний сектор")", - повідомляє він.

"У районі південніше Луганська обладнано перевалочний пункт російсько-терористичних військ, куди перекидається техніка й озброєння, що прибувають із Росії. Частина важких озброєнь, які відводяться з переднього краю, також перекидається в даний район", - пише Тимчук.

За даними ІС, "триває перекидання з території РФ на Донбас матеріально-технічних ресурсів і боєприпасів".

"За останню добу зафіксовано переміщення щонайменше 3-х конвоїв постачання, один із яких (22 транспортні одиниці) проїхав у Донецьк", - уточнює Тимчук.

"Серед важкої бронетехніки, що перекидається з території РФ на Донбас, зросла питома кількість танків Т-72 різних модифікацій, які не перебувають на озброєнні ЗС України (раніше росіяни перекидали в основному танки Т-64 у різних модифікаціях, які є на озброєнні української армії)", - наголошує він.

Також на ділянці Ясинувата - Пантелеймонівка супротивник продовжує зосереджувати ударну тактичну групу (як мінімум 35 одиниць броньованої техніки, у районі розташовані розосереджено, невеликими групами по 5-7 одиниць).

"Очікується прибуття в даний район із району Єнакієвого мінометних підрозділів і артилерійської групи (частково чи в повному складі), яка підтримувала "Горлівську бригаду ДНР" у наступі на Дебальцеве. У складі артгрупи - 26 од. ствольної артилерії та САУ, 5 установок РСЗО", - пише Тимчук

"Триває ущільнення бойових порядків російсько-терористичних військ на ділянці Степове - Докучаєвськ. Однак важкі озброєння супротивника в цьому районі на даний момент відтягнуто вглиб бойових порядків, перекинута сюди артилерійська група російсько-терористичних військ не відкриває вогонь", - повідомляє він.

Минулого тижня лідери т. зв. "ЛНР" заявили, що нібито почали відводити важку техніку від лінії розмежування. А 24 лютого один із лідерів т. зв. "ДНР" Едуард Басурин заявив, що бойовики "ДНР" нібито почали відведення важкої техніки від лінії зіткнення з силами АТО.

При цьому вогонь на Донбасі остаточно не припинився, хоча кількість обстрілів дещо зменшилася. Повне припинення вогню мало передувати відведенню важкої зброї, відповідно до мінських домовленостей.

Українська сторона заявляла, що почне відведення важкої техніки від лінії розмежування після повного припинення вогню бойовиками.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування