Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Люстраційний комітет через суд вимагає звільнити двох заступників Авакова

Середа, 25 лютого 2015, 11:21

Люстраційний комітет направив позов до Окружного адмінсуду міста Києва з вимогою визнати протиправною бездіяльність Кабміну стосовно люстрації та неприйняття рішення про звільнення двох заступників міністра внутрішніх справ.

Про це повідомляється на сайті Громадського люстраційного комітету.

Там нагадали, що неодноразово вимагали звільнити двох заступників Авакова - Віталія Сакала та Василя Паскала, однак вони досі залишаються на своїх посадах.

Як вказує Люстраційний комітет, Сакал та Паскал незаконно перебувають на посадах, оскільки працювали сукупно більше одного року у період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року і підпадають під "автоматичну" люстрацію.

Люстраціний комітет вимагає звільнити Сакала та Паскала

"Більше того, Василя Паскала взагалі не мали права призначати на посаду, наказ про що був підписаний прем’єр-міністром в грудні 2014, тобто коли вже діяв Закон "Про очищення влади", – зазначається у заяві.

Василь Паскал з листопада 2011 року обіймає посаду заступника начальника Департаменту кримінальної міліції МВС України – начальника ГУКР, а з січня 2012 року – начальника Департаменту карного розшуку МВС України.

Саме цей Департамент, як зазначає Люстраційний комітет, звинувачують у переслідуванні євромайданівців, в тому числі Ігоря Луценка і Юрія Вербицького.

Також, як сказано у повідомленні комітету, самому Паскалу приписують погрози притягнути до кримінальної відповідальності активістів, про які він публічно заявляв ще 15 грудня, і фабрикування доказів у справі Павлюченків.

У свою чергу Віталій Сакал також повинен бути звільнений, оскільки у період з 26 грудня 2008 року по 5 серпня 2011 року обіймав посаду заступника начальника ГУМВС України в Київській області – начальника головного слідчого управління.

На пряме запитання народних депутатів під час засідання Комітету із законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, чому він до сих пір не звільнений, Віталій Сакал відповів, що його заяву про звільнення не підписують.

"Згідно із нормами Закону, повноваження звільняти з посади заступника Міністра внутрішніх справ України належать Кабінету міністрів України. Ми вимагаємо визнати протиправною бездіяльність Кабінету міністрів України щодо неприйняття рішення про звільнення Паскала та Сакала та зобов’язати Кабмін прийняти рішення щодо звільнення цих посадовців", - заявили в комітеті. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування