Кримінальна справа не завадила Чмирю купити елітні квартири у Києві

Четвер, 26 лютого 2015, 09:15

Колишній заступник голови Адміністрації президента Юрій Чмирь є власником двох квартир у елітному житловому комплексі "Новопечерські липки" по вул. Драгомірова, 7 (в районі м."Дружби народів").

Про це повідомляється на сайті проекту "Гарна хата", пишуть "Наші гроші".

На Чмиря зареєстровано дві квартири, придбані у серпні 2013 року (трикімнатна) і у липні 2014 р (розмір не повідомляється).

Квартири у цьому будинку продаються по 2,6-7,1 тисячі доларів за квадратний метр. Наприклад, трикімнатну продають за 425 тис доларів.

Виходець з Донецької області Юрій Чмир з середини 2000-х років перебрався на Сумщину. Він займався банкрутством заводу по виробництву кіноплівки "Свема" (Шостка). У 2006 обрався нардепом від Партії регіонів.

У 2010 році президент Віктор Янукович призначив Чмиря головою Сумської облдержадміністрації. Будучи губернатором Чмирь з нагоди Дня Сум виступив з піснею "Я останусь жить в Сумах" (переінакшений текст Лепса-Тіматі).

У розпал Майдану у грудні 2013 року Янукович призначив Чмиря заступником голови Адміністрації президента, призначивши його куратором медіаполітики.

Після втечі Януковича було повідомлення, що прокуратура порушила проти Чмиря справу за вимагання хабарів під час його роботи губернатором Сумщини. Він нібито змушував одного з службовців платити йому щомісячно за можливість надалі працювати на своїй посаді.

Однак даних про результати провадження не оприлюднювались. Відомо, що через чотири місяці після порушення справи Чмирь купив квартиру у "Новопечерських липках".

Нагадаємо, у іншому будинку комплексу "Новопечерські Липки" по вул. Драгомирова, 12 також має квартиру біглий міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

Економічна правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...