Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава МЗС: Ми повинні повернути Донбас

Четвер, 26 лютого 2015, 10:50

У Міністерстві закордонних справ наголошують на неухильному дотриманні "Мінських домовленостей".

Про це розповів керівник МЗС України Павло Клімкін в інтерв'ю низці західних ЗМІ та "Укрінформу".

Відповідаючи на запитання, якою є для України "червона лінія", Клімкін зазначив:

"Власне недотримання положень Мінської угоди вже є грубими порушеннями встановлених домовленостей. У разі, якщо будуть здійснені спроби захопити Маріуполь, то чого тоді варті розмови про логіку припинення вогню, відведення озброєнь, моніторинг, верифікація тощо.

У такому випадку навіть неважливо, що саме потрібно робити для досягнення цілей заради миру".

За його словами, українська влада має застосувати усі наявні засоби, щоб захистити нашу країну і це стосується не лише Маріуполя, а й будь-яких інших територій.

"І все ж потрібно виконувати Мінські домовленості, якщо ми говоримо про стратегію. Мінська стратегія - це досягнення чіткого та зрозумілого мирного процесу, який є частиною мирного плану президента України", - зазначив глава МЗС.

"Тому мій меседж такий: ми повинні повернути Донбас, провести деескалацію, провести вибори відповідно до українського законодавства, населення цих регіонів має самостійно проголосувати і обрати своїх відповідальних і повноважних представників. Вони будуть наділені правами та обов'язками, нестимуть відповідальність за кордон, безпеку та правопорядок на місцях, за економічний розвиток", наголосив Клімкін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування