Яценюк просить "Червоний Хрест" допомогти з гуманітаркою для Донбасу

Четвер, 26 лютого 2015, 16:57

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк сподівається на підтримку Міжнародного Комітету Червоного Хреста в питанні надання гуманітарної допомоги мешканцям Донбасу.

Про це він сказав 26 лютого на зустрічі з президентом Міжнародного Комітету Червоного Хреста Петером Маурером у Києві, повідомляє урядовий портал.

"Як і було очікувано, президент Путін та очолювані Росією терористи порушили Мінські домовленості", - сказав Яценюк.

Він наголосив, що люди, які зараз проживають на тимчасово непідконтрольних Україні територіях, стали заручниками бойовиків.

"Наше спільне завдання – надати гуманітарну допомогу тим, хто живе в цих регіонах", - заявив прем’єр і додав, що покладається в цьому на підтримку Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

"Уряд України зробив усе можливе: починаючи від постачання газу та електроенергії і закінчуючи наданням гуманітарної допомоги", - сказав Яценюк.

За його словами, очолювані Росією терористи не пропускають українську гуманітарну допомогу через лінію зіткнення. Яценюк попросив президента МКЧХ підтримати зусилля Кабінету міністрів для подолання цієї проблеми.

"Це гуманітарна катастрофа, спричинена російською агресією. Нам потрібна ваша допомога, в тому числі й фінансова. Адже ті, хто залишив своє постійне місце проживання, страждають, і уряд робить усе, що в його силах, аби підтримати цих людей", - заявив він.

Яценюк також повідомив, що представить у Верховній Раді новий проект закону про держбюджет, у якому збільшено видатки для допомоги тимчасово переміщеним особам.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування