Партнерський збір. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма закликав сторони конфлікту на Сході дотримуватися домовленостей

Четвер, 26 лютого 2015, 20:38

Другий президент України Леонід Кучма звернув увагу учасників Тристоронньої контактної групи на факти порушення режиму припинення вогню на Сході.

Про це повідомила його прес-секретар Дарина Оліфер.

За її словами, в четвер відбулося чергове засідання учасників Тристоронньої контактної групи з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей.

Оліфер зазначила, що під час спілкування у форматі скайп-конференції учасники зустрічі заслухали доповіді Спільного координаційного центру з контролю і координації припинення вогню і контролю лінії розмежування сторін.

Як відомо, до складу цього центру входять представники Генеральних штабів української та російської армій.

Згідно з інформацією, в доповідях йшлося про виконання Мінського протоколу з припинення вогню і відведення важкого озброєння. Зокрема, пункту № 3 цього документа, де зазначено: контроль за відведенням важких видів знарядь повинен відбуватися під контролем ОБСЄ.

Саме ця організація буде моніторити процес відведення: фіксувати факти присутності озброєнь на лінії зіткнення, маршрути відводу техніки та місця її подальшого перебування.

"Я звернув увагу на факти порушення режиму припинення вогню. Тому закликав представників окремих районів Донецької та Луганської областей розпочати реалізацію Мінських домовленостей в повному обсязі, починаючи з забезпечення режиму повного припинення вогню і відведення важкого озброєння", - заявив Кучма.

"Все це повинно відбуватися під контролем ОБСЄ, як і домовилися в Мінську 12 лютого", - додав він.

Наступна зустріч Тристоронньої контактної групи запланована на п'ятницю.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...