Райнін: Заборона масових акцій у Харкові - крайній захід

Субота, 28 лютого 2015, 11:58

Глава Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін вважає заборону масових акцій в обласному центрі крайнім заходом.

Про це він заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна". 

"Я буду обговорювати це питання з керівником СБУ, з керівником УВС і прокурором області, і, спираючись на оперативну обстановку, ми будемо приймати рішення. Відразу скажу, що вважаю це крайнім заходом. Не думаю, що ми на це підемо. Але якщо це буде необхідно, щоб забезпечити життя і здоров'я харків'ян, тоді, звичайно, підемо", - сказав Райнін. 

Разом з тим він підкреслив, що організатори масових акцій мають розуміти, що в нинішніх умовах одночасне проведення кількох акцій є "безглуздим і небезпечним".

"Якби наше громадянське суспільство було відповідальним і структурованим, то й розмов про це (можливу заборону) не було б. 22 лютого ми зробили все можливе, щоб основна акція пам'яті Героїв небесної Сотні і Героїв України, які загинули в АТО, що зібрала близько 4 тисяч осіб, пройшла спокійно. Ця акція - наш борг, борг людей, які продовжують жити. Проводити кілька акцій в один день, в місті в 100-150 кілометрах від якого проходить АТО, - це нерозумно, безглуздо і небезпечно. І багатьом організаторам акції біля Палацу спорту (де стався вибух)  про це говорилося", - зазначив Райнін.

При цьому він закликав усі громадські організації та політичні партії до відповідальності  - внутрішньої та моральної. 

Інтерфакс-Україна 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування