Забудовник Поштової площі має змінити проект – міністр культури

Субота, 28 лютого 2015, 16:53

Компанія, яка планувала будівництво торгового центру на Поштовій площі буде змушена змінити початковий проект забудови у зв’язку з важливою  археологічною знахідкою.

Про це заявив міністр культури В’ячеслав Кириленко під час виїзної наради на місці знахідок епохи Київського Русі у центрі столиці, повідомляє прес-служба Мінкульту.

"Дуже символічно, що саме в рік тисячоліття від смерті князя Володимира Великого сталося таке важливе археологічне відкриття. Усі виявлені тут знахідки епохи Київської Русі будуть захищені на найвищому державному рівні", - запевнив Кириленко.

Він відзначив, що експерти-археологи вважають, що усі археологічні знахідки, виявлені на Поштовій площі, потрібно залишити на місці та продовжувати розкопки.

За результатами археологічних досліджень ця територія має бути внесена до Реєстру нерухомих пам’яток та музеєфікована.

Кириленко додав, що 2 березня у Міністерстві культури відбудеться розширена нарада за участі археологів, істориків, представників Мінкультури, громадськості, інвестора та підрядника будівництва, на якій буде обговорено правовий статус знахідок на Поштовій площі та подальший хід розкопок.

Як відомо, під час розкопок на Поштовій площі археологи на великій глибині знайшли частину вулиці середньовічного Києва.

Українська правда. Київ 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News