У Москві вирішили захистити Портнова від Кличка. Мер називає це маячнею

Вівторок, 3 лютого 2015, 10:39

Мер Києва Віталій Кличко заявляє про провокації з боку Росії, у яких використовується колишній замголови адміністрації екс-президента Януковича – Андрій Портнов.

Так Кличко прокоментував "Українській правді" публікації в російських ЗМІ про те, що нібито в Москві був затриманий заступник начальника управління безпеки міліції Києва Юрій Спаських, який мав за завданням Кличка викрасти Портнова.

"Провокація й маячня, що не витримують жодної критики. У світлі того, що робить сьогодні проти України Росія, навіть коментувати немає чого. Портнов же - відомий сподвижник Януковича, який тепер з Росії фігурує в провокаціях", - заявив Кличко.

Раніше російське видання Комерсант повідомило, що в міському суді підмосковних Химок почався процес у справі "про спробу викрадення навесні минулого року радника екс-президента України Віктора Януковича Андрія Портнова".

У цьому злочині обвинувачується заступник начальника управління безпеки міліції Києва Юрій Спаських, які заявляє, що викрадення ініціював лідер партії УДАР мер Києва Віталій Кличко.

Спаських був затриманий російськими правоохоронними органами в Москві навесні 2014 року. Уже на початку слідства він нібито визнав провину, "покаявся й став співробітничати зі слідчими".

"З його свідчень випливало, що в Москву з метою викрадення Андрія Портнова його послав лідер партії УДАР мер Києва Віталій Кличко, запропонувавши за це $1 млн.

"Кличко задав мені питання, чи можу я зробити для нього певну роботу з доставки з Російської Федерації на територію України Портнова",- нібито зізнався підсудний на допиті.

Видання відзначає, що нібито за словами підозрюваного, вони домовилися із Кличком "забрати Портнова в Москві й доправити в Київ на попередньо зняту квартиру й залишити там, де його мали затримати співробітники СБУ".

За словами обвинувачуваного, кінцевою метою задуму була передача Портнова в руки правоохоронних органів України.

Як відомо, раніше Російські спецслужби викрали в центрі Києва одного з організаторів мітингу на Болотній Площі Леоніда Развозжаєва. Його викрали й з мішком на голові перевезли через кордон.

Після цього Развозжаєв опинився за ґратами, де перебуває дотепер.

Про подробиці справи читайте в інтерв'ю Портнова "Українській правді"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
08:14
ЗСУ знешкодили ще 870 окупантів, знищили 9 танків та 21 артсистему – Генштаб
08:14
Туск закликав фермерів зупинити блокаду кордону України: "Вирішується доля війни"
07:43
CNN: США не підтримали Ізраїль, який вдарив у відповідь по Ірану
07:10
фото, відео, доповнено У Росії впав бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3
06:25
У Дніпрі влучання: горить багатоповерхівка, дев'ятеро постраждалих. В області загинула жінка
Усі новини...