Мельничук лишиться у Раді через нібито погрози, а в "Айдарі" обіцяє свою людину

Вівторок, 3 лютого 2015, 12:05

Депутат, колишній комбат "Айдару" Сергій Мельничук заявив, що написав заяву про повернення на фронт, але у Верховній Раді залишиться.

На брифінгу він також заявив, що йому погрожують порушенням кримінальної справи.

"Мною 27 січня був написаний рапорт на міністра оборони про повернення на фронт. Вказано було в рапорті, що у зв’язку з тяжким становищем на фронті прошу повернути мене на раніше займану посаду, відкомандирувати назад у батальйон "Айдар" для виконання обов’язків з подальшим складанням депутатських повноважень", - заявив Мельничук.

"На даний момент міністр внутрішніх справ в лице при міністрі оборони заявив мені, що всі мої телефонні перемовини записуються, і що він готує подання на прокуратуру: мене буде заарештовано – і на цьому все буде скінчено", - розповів він.

"Тому після того, як я про це сказав своїм побратимам, сумісно було прийнято рішення, що все-таки є два фронти: один фронт там, перед ворогом, а інший фронт тут, перед тіньовим ворогом, який прийшов на крові Майдану, на крові Небесної сотні і засів зараз на верхівці влади", - заявив Мельничук.

Він наголосив, що "тому прийнято рішення зоставатися на двох фронтах".

"Але це не значить, що я не приїду в батальйон. Я найближчим часом повернуся в батальйон, і там буде наведено відповідний порядок. Командир батальйону, ВЧ 0624, все ж таки, буде наш – майданівець, виходець із нашого батальйону, а не ставленик інших структур. І ми будемо на два фронти воювати"", - сказав Мельничук.

Він також анонсував, що подасть законопроект, який дозволить командирам батальйонів суміщати обов’язки народного депутата і військовослужбовця.

Коментуючи зауваження, що лідер його партії Олег Ляшко не схвалює дії бійців "Айдару" під Міністерством оборони, Мельничук сказав, що вони – патріоти, які захищають Україну.

"Потрібно буде, будемо захищати її і тут, біля Верховної Ради, біля Адміністрації президента, біля Міністерства оборони. Ми не зрадимо, тому що рік назад на Майдані ми відстоювали свою правоту", - заявив він.

Мельничук також сказав, що 2 лютого під Міністерством оборони мітингували і палили шини не лише представники "Айдару", а й матері бійців 25-го батальйону, і "батальйонне братство", тому не треба покладати всю відповідальність на "айдарівців".

Депутат також спростував у кулуарах звинувачення в тому, що він "штампує" печаткою "Айдару" довідки людям, які не були в АТО.

Як відомо, у батальйоні "Айдар" іде боротьба за керівництво: за даним Міноборони, Мельничук відмовився здавати печатку, тому батальйон став частиною з іншим номером, на чолі з Валентином Лихолітом, та отримав нову печатку.

Частина бійців "Айдару" була незгодна зі зміною керівництва і вийшла пікетувати Міноборони у п’ятницю та в понеділок, 2 лютого.

Мельничук згодом заявив, що Міноборони вирішило розділити "Айдар" надвоє.

"Українська правда", відео Оксани Денисової

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування