Бойовики готують наступ на Дебальцеве, хоча зазнали втрат - Тимчук

Середа, 4 лютого 2015, 07:48

Бойовики в районі Дебальцевого перегруповуються для подальшого наступу, пише організатор "Інформаційного спротиву", депутат Дмитро Тимчук.

"У районі Дебальцевого російсько-терористичні війська проводять перегрупування сил і засобів, намагаючись після зриву наступу в районі Вуглегірська домогтися "докорінного переламу" в подальших наступальних діях", - повідомляє він у Facebook.

"Впродовж останньої доби командування супротивника в даному районі зосередило боєздатні підрозділи на нових напрямках, відновлюючи боєздатність своїх тактичних груп, які раніше зазнали втрат", - додає він.

Зокрема, у район Дебальцевського плацдарму, за даними ІС, "супротивник додатково перекинув 18 танків, 23 бойових броньованих машини (ББМ), близько 55 одиниць критого вантажного автотранспорту".

"Перекидання сил і засобів здійснюється за двома основними маршрутами: східним (через Алчевськ – Стаханів – Брянку) і західному (через Сніжне – Шахтарськ – Єнакієве)", - пише Тимчук.

"Раніше перекинутий в район Дебальцевого зведений танковий підрозділ супротивника з 16 танків (прибув із району н.п. Красний Луч) після участі в тридобових боях виявився фактично розгромленим", - заявляє Тимчук

"7 танків було підбито в першу добу наступу, 4 танки втрачено в ході ударів української артилерії впродовж наступних двох діб, ще 3 танки вийшли з ладу з різних причин, на сьогодні в строю залишилося всього 2 машини, при цьому 3 танки з числа підбитих раніше бойовики намагаються евакуювати для відновлення", - уточнює він.

У районі Горлівки бойовики "розгорнули центр з обслуговування й ремонту бойової техніки, ушкодженої в боях на Дебальцевському плацдармі". Також туди активно підвозять паливо й боєприпаси, пише Тимчук.

А в Краснодон, за даними групи ІС, прибув транспорт зі знищеними в боях за Дебальцеве місцевими бойовиками.

"Зведений батальйон", сформований у даному населеному пункті спеціально для участі в наступі (близько 500 осіб), за 3 дні активної участі в боях втратив тільки убитими 51 людину", - пише Тимчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News