Згуладзе хоче створити спецназ на кшталт SWAT

Четвер, 5 лютого 2015, 12:58

МВС має намір розформувати всі спецпідрозділи та створити єдиний спецназ на кшталт американського SWAT.

Про це під час свого виступу у Верховній Раді заявила перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе, представляючи законопроект щодо реформування органів внутрішніх справ.

Вона зазначила, що попри те, що законопроект називається про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування органів внутрішніх справ, цей документ не є проектом реформування внутрішніх сил.

"Це всього лиш ті заходи, які вже сьогодні ми можемо вжити без додаткових бюджетних затрат. Головна мета цього законопроекту скасувати дублювання і ліквідувати бюрократичний апарата", - заявила Згуладзе.

Зокрема, за її словами, слід відмовитися від ветеринарної міліції, провести реорганізацію УБОП, ліквідувати транспортну міліцію. "Вона зовсім не завантажена, всього дві справи за рік", - зазначила Згуладзе.

Заступник міністра оголосила про намір розформувати всі існуючі спецпідрозділи, аби створити єдиний потужний спецназ.

"Один із найголовніших компонентів цього закону – це ліквідація різних спеціальних підрозділів, котрих надто багато. І на базі "Соколу" створити універсальний спецназ, схожий на американський та канадський SWAT", - сказала она.

За прийняття цього законопроекту у першому читанні проголосували 290 депутатів. Рада також схвалила підготовку його до другого читання за скороченою процедурою.

SWAT (Special Weapons And Tactics) - спеціальні підрозділи в американській поліції, озброєні легкою автоматичною зброєю та які використовують спеціальні тактики для проведення операцій, які пов'язані з підвищеним ризиком.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування