Президент ПА ОБСЄ пов’язав долю російської делегації з Кримом

П'ятниця, 6 лютого 2015, 09:26

Україна стане темою спеціальних дебатів на наступному саміті ОБСЄ у Відні.

Про це заявив президент ПА ОБСЄ Ілкка Канерва на брифінгу з головою Верховної Ради Володимиром Гройсманом у парламенті в п’ятницю.

"На зустрічі у Відні, яка запланована за два тижні, буде проведено спеціальні дебати по ситуації в Україні. І Україна буде питанням №1", - сказав Канерва.

Він також зазначив, що питання повноважень російської делегації в ОБСЄ "є критичним", воно може бути розглянуте, якщо одна з країн-учасниць ОБСЄ порушить його.

"Якщо з боку якоїсь країни-учасниці буде зроблено заяву стосовно повноважень цієї місії (російської делегації – ред.), з нашого боку буде впроваджено офіційні кроки", - сказав Канерва.

"Однак я зауважу, що завжди починаю відповіді на такі питання з того, що Крим - це частина України, а не Росії", - заявив президент ПА ОБСЄ.

На запитання, чи може місія ОБСЄ в Україні контролювати український кордоно з російського і з українського боків, Канерва відповів, що фізично такої можливості представники місії не мають.

"Спільний кордон України з Росією складає приблизно 600 кілометрів, у нас (у доступі) є два пункти перетину, а яких працюють чотири людини. Можна виступати за дотримання мінських домовленостей, однак якщо інструментів для цього немає, ситуація виглядає трохи смішно", - зазначив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News