У Раді засікли: Хомутиннік розкриває Палиці махінації на митниці

П'ятниця, 6 лютого 2015, 10:46

Голова Одеської обладміністрації Ігор Палиця звертався до депутата Віталія Хомутинніка по консультацію, як "вирішуються питання" на митниці, кому й скільки при цьому платять.

Як пише Ukranews.com, це стає зрозуміло з смс-переписки, яку вів Хомутинник 4 лютого у сесійній залі Верховної Ради і яку сфотографував кореспондент Богдан Бортаков.

Набираючи смс, Хомутиннік прикривав телефон, ховав його під столом. Але в один момент його відволік дніпропетровський депутат-"фронтовик" Олег Кришин, Хомутиннік почав щось шукати у своєму телефоні, а потім повернувся до переписки. Завдяки цьому переписку змогли сфотографувати.

Хомутинник кнсультує губернатора Палицю про Митницю. Фото Богдана Бортакова

"...там правоохоронці в доляшці. А основний організатор Мухін, у Макара заступник. Ти коли будеш у Києві?", - пише Хомутиннік, лідер депутатської групи "Економічний розвиток".

Хомутинник кнсультує губернатора Палицю про махінації на Митниці

"У п'ятницю. З однієї машини він заробляє 15$.", - відповідає адресат під іменем Палиця. (Видання вважає, що йдеться про 15 тисяч доларів.)

Хомутинник кнсультує губернатора Палицю про махінації на Митниці
Хомутинник пояснює Палиці, хто "рішає" на Митниці

"Він заробляє 300$ як експедитор. 10 000$ роздача органам. Але він до них навіть не торкається. Мухін роздає всім правоохоронцям. Тебе хтось дезінформує. Нехай роблять, що хочуть", - продовжує Хомутиннік.

Хомутинник пояснює Палиці, хто "рішає" на Митниці

Видання уточнює, що "Макаром" депутати називають заступника голови Державної фіскальної служби Анатолія Макаренка – фактичного очільника розформованої Держмитслужби. А Олександр Мухін у ДФС очолює департамент аналізу ринків і протидії митним правопорушенням.

Депутат від БПП Мустафа Найєм повідомив у Facebook, що відправив запити на ім'я генпрокурора, голів СБУ, Державної фіскальної служби і Верховної Ради з проханням "провести перевірку можливих корупційних взаємин" між Хомутинніком, Палицею, а також представниками Фіскальної служби Макаренком і Мухіним.

"У випадку підтвердження, глави СБУ й ГПУ зобов'язані внести подання про зняття недоторканності з пана Хомутинніка й почати кримінальне провадження у відношенні перерахованих вище осіб. Чекаю на відповіді", - наголосив Найєм

Ukranews.com відзначають, що Хомутиннік добре знає тіньові схеми українського бізнесу й політикуму, а останнім часом його все частіше пов'язують із групою бізнесмена й голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського. Креатурою Коломойського називають і голову Одеської ОДА Ігоря Палицю.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування