Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мінські домовленості будуть доопрацьовані

Субота, 7 лютого 2015, 08:49

Домовленості про врегулювання конфлікту на сході України, досягнуті у вересні минулого року в Мінську, будуть доопрацьовані.

Про це домиовилися канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд та російський президент Володимир Путін за результатами багатогодинних переговорів у п’ятницю, 6 лютого, у Москві, пише Deutsche Welle.

Лідери домовилися продовжити роботу над "можливим спільним планом", у якому будуть враховані пропозиції Німеччини, Франції, Росії та України.

За словами речника німецького уряду Штеффена Зайберта, канцлер Німеччини та президент Франції мали конструктивний та предметний обмін думками з президентом Росії. І на основі пропозицій Меркель та Олланда тепер йтиме робота над "можливим спільним документом", який би втілював мінські домовленості.

"Роботу над цим документом буде продовжено", - сказав Зайберт.

У неділю лідери чотирьох держав повинні провести телефонну конференцію.

Раніше західні ЗМІ повідомляли, що план Меркель та Олланда щодо врегулювання конфлікту на Донбасі передбачає позаблоковість та федералізацію України.

Крім того, повідомлялося, що Путін запропонував Меркель та Олланду створити нове Придністров'я в Україні.

Водночас заступник голови адміністрації президента України Валерій Чалий заявив, що основою переговорів президента України Петра Порошенка з Меркель та Олландом були мінські угоди, а не документ Путіна

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...