ООН: Кількість внутрішніх переселенців наближається до мільйона

Субота, 7 лютого 2015, 13:17

Кількість внутрішніх переселенців в Україні сягнула майже 980 тисяч осіб,  ще майже 600 тисяч біженців перебувають на територіях інших держав.

Про це повідомляє Агентство ООН у справах біженців (UNHCR), посилаючись на офіційні дані українських відомств.

"Через загострення збройного протистояння на Донбасі в Україні зростає число внутрішніх переселенців та біженців. Кількість внутрішніх переселенців в Україні сягнула майже 980 тисяч осіб. Ця цифра зростатиме і протягом наступних днів, адже не всі з них ще офіційно зареєстровані", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, з лютого 2014 року близько 600 тисяч українських громадян змушені були рятуватися втечею до інших країн.

За даними агенції, вони подали заявки на одержання притулку чи якогось іншого статусу, що дозволив би їм законно перебувати на території тих країн. Йдеться насамперед про Росію, Білорусь, Молдова, Польщу, Угорщину та Румунію, зазначають в UNHCR.

Як зазначив речник Агентства ООН у справах біженців Едріан Едвардс, багато мирних жителів через бойові дії перебувають у пастці, переховуючись у напівзруйнованих будівлях та підвалах.

За його словами, лише з Дебальцевого та оточуючих сіл евакуювали більше 2,8 тисячі цивільних осіб, у т.ч. - 700 дітей та 60 важкохворих і літних людей.

"UNHCR закликає усі сторони конфлікту утримуватися від будь-яких дій, які могли би нести загрозу життю цивільних осіб, та дотримуватись принципів міжнародного гуманітарного права", - наголосив Едвардс.

Німецька хвиля

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування