Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВС завело справу на російського журналіста Доренка за заяву річної давнини

Понеділок, 9 лютого 2015, 13:43

Головне слідче управління МВС почало досудове провадження за фактом закликів до зміни територіальної цілісності України російським журналістом Сергієм Доренком.

Про це сказано у повідомленні прес-служби міністерства.

У відомстві уточнили, що мова йде про заклики, які Доренко поширює в інтернеті і чомусь назвали його колишнім журналістом.

"Встановлено, що в мережі інтернет поширюється публікація під заголовком "Сергій Доренко: Кращий вихід для України – це розділення", із закликами до зміни державного кордону України та її території", – сказано у повідомленні.

"Центральна, Південна та Східна Україна входять до складу Росії областями без всяких дурних автономій. Західна Україна йде до такої-то матері, і всі щасливі. Чим погана ідея?" – навели у МВС цитату з заяви Доренка.

У відомстві додали, що такі заклики підпадають під дію ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу і заявили, що наразі "проводяться оперативні заходи щодо встановлення осіб, причетних до розповсюдження даної інформації, і авторства закликів, що мають ознаки злочину".

"Даний злочин передбачає обмеження волі на строк до трьох років", – додали міліціонери.

Сергій Доренко у ролику "Харків - нова столиця Росії"

Зазначимо, що мова йде про заяву ще від початку грудня 2013 року, яку Доренко зробив у своєму відеоблозі на Youtube у випуску "Харків – нова столиця Росії".

Через декілька днів вона була частково передрукована російською "Експрес-газетою" та іншими ЗМІ під вказаним МВС заголовком. Очевидно, зараз українські правоохоронці виявили саме цю публікацію і вирішили провести вищезазначені "оперативні заходи".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...