Кабмін затвердив рекордне держзамовлення на зброю і техніку

Понеділок, 9 лютого 2015, 15:28

9 лютого уряд затвердив Державне оборонне замовлення на 2015 рік.

Про це повідомляє zn.ua з посиланням на колишнього міністра оборони Анатолія Гриценка.

При цьому джерела видання в Кабміні повідомили, що документ прийнятий під грифом "Цілком таємно" на рекордну за всю історію України суму.

Видання зазначає, що сума замовлення у шість разів перевищує асигнування минулого року. Замовленням визначається перелік зразків техніки та озброєння, їх кількість, необхідні бюджетні кошти, а також конкретні оборонні підприємства, на яких протягом року будуть виконуватися роботи.

Держзамовлення орієнтоване на закупівлю бронетехніки у вітчизняних підприємств бронетанкової галузі, поставки вітчизняних систем високоточної зброї, засобів радіоелектронної боротьби.

До 15% коштів із загальної суми асигнувань будуть спрямовані на закупівлю озброєнь за кордоном. Крім того, в замовленні передбачається проведення низки науково-дослідних і дослідно-конструкторських розробок зі створення систем управління підрозділами збройних сил, а також засобів зв'язку.

Гриценко на своїй сторінці в Facebook додав, що на затвердження цього документа Кабміну знадобилося 40 днів.

"Без цього документу жодне військове відомство не має права витрачати відповідні бюджетні кошти, не має права укладати з оборонними підприємствами договори (контракти) на виконання робіт. Відповідно, розробка, виготовлення і постачання техніки затримується", – заявив Гриценко.

Зазначається, що загальна сума замовлення може значно збільшитися після розробки Мінфіном механізму видачі державних гарантій підприємствам-учасникам оборонного замовлення. На даний момент подібний механізм тільки розробляється.

Крім того, Кабінетом міністрів прийнято рішення, що дозволяє оперативно приймати рішення про внесення змін до цього замовлення протягом кількох годин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News