Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ОБСЄ кажуть, що досі не побачили всю відведену техніку

Вівторок, 10 березня 2015, 15:28

Голова СММ ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан наголошує, що спостерігачі мають знати точні маршрути відведення важкого озброєння та місця їх дислокації, і зазначає, що повного доступу  вони не мають.

Про це він сказав журналістам у Києві у вівторок перед початком церемонії передачі 15 броньованих джипів Toyota СММ ОБСЄ від Європейського Союзу

"Для моніторингу та верифікації у наших спостерігачів має бути повний доступ і безпека. Нині ситуація на сході України така, що на деяких територіях у наших спостерігачів немає повного доступу", - сказав він.

Апакан наголосив, що верифікація означає, що спостерігачі місії мають знати маршрути відведення важких озброєнь, а також місця їх концентрації.

"Із цією метою ми постійно просимо обидві сторони надавати інформацію про маршрути відведення важких озброєнь, де вони зберігатимуться, а також місця їх концентрації", - сказав він.

Він додав, що для повної верифікації процесу спостерігачі мають побачити, де сконцентроване важке озброєння, та мають бути упевнені в цій інформації.

"Якщо ми не побачимо фінального пункту, то ми не зможемо верифікувати це", - пояснив він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...