Суд скасував арешт екс-СБУшника, який впустив бойовиків у Донецький аеропорт

Середа, 11 березня 2015, 12:57

Суд повернув прокуратурі справу про обвинувачення та скасував рішення про арешт екс-співробітника СБУ, який впустив в Донецький аеропорт бойовиків навесні 2014 року.

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит "Української правди".

Згідно з повідомленням, ухвалою Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 6 лютого 2015 року запобіжний захід у вигляді тримання під вартою щодо Главури О.В. скасовано.

Водночас, у повідомленні зазначається,  "виконання вказаного рішення на органи прокуратури не покладалося".

У Генпрокуратурі не відповіли на питання, чи означає це, що він досі залишається під вартою і де саме перебуває обвинувачений, зазначивши, що "Генпрокуратура не є розпорядником стосовно запитуваної інформації".

Крім того, згідно з повідомленням, обвинувальний акт за підозрою Главури О.В. повернуто прокурору на підставі ч 3 статті 314 КПК України.

Як відомо, в ніч на 26 травня на територію Донецького аеропорту увірвалися озброєні бойовики з вимогою вивести українських військових з території аеропорту. 27 травня українські силовики взяли під контроль аеропорт.

На початку листопада стало відомо, що бойовиків впустив колишній співробітник СБУ в Донецькій області. Використовуючи власну магнітну картку, він забезпечив безперешкодне проникнення до адміністративної будівлі Донецького аеропорту.

В листопаді СБУ затримала екс-співробітника спецслужб.

СБУ здійснювала досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Главури, 12 листопада до Генпрокуратури було направлено обвинувальний акт. Того ж дня обвинувальний акт затверджено прокурором та направлено до суду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування