Російське слідство у справі Нємцова визначило пріоритетну версію убивства

П'ятниця, 13 березня 2015, 16:25

На дні Москви-ріки поблизу Великого Замоскворыцького мосту, на якому застрелили політика Бориса Нємцова, занйдено два пістолети, проте один з них точно не є знаряддям вбивства, по другому проходить експертиза.

Про це пише російський "Интерфакс" з посиланням на своє джерело, знайоме з ходом розслідування.

"Водолази ретельно і щодня обстежують дно Москви-ріки в околицях Великого Замоскворіцького мосту", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, ними було виявлено вже два пістолети. "Однак балістична експертиза показала, що перший не є знаряддям вбивства, по другому пістолету експертний висновок поки що не готовий", - сказало джерело.

За словами джерела, слідство схильне вважати основною версією - вбивство, спрямоване на дестабілізацію обстановки в країні і дискредитацію влади.

"Не виключено, що найближчим часом до арештованих у цій справі додадуться нові фігуранти - ті, хто так чи інакше брали участь в організації та скоєнні вбивства", - сказав співрозмовник агентства.

При цьому, за словами джерела, "слідчі припускають, що виконавці могли не знати, хто саме замовив вбивство Нємцова".

Як повідомлялося, у слідства є двоє обвинувачених - Заур Дадаєв і Анзор Губашев, а також троє підозрюваних - Хамзат Бахаєв, Тамерлан Ескерханов і Шадід Губашев. Двом першим пред'явлено звинувачення в організованому вбивстві (частина 2 статті 105 КК РФ) і незаконному зберіганні зброї (частина 2 статті 222 КК РФ).

Донька Бориса Нємцова Жанна поклала політичну відповідальність за вбивство на президента Росії Володимира Путіна.

Європарламент вимагає міжнародного розслідування вбивства Нємцова

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News