НБУ видав банку Коломойського 1,215 мільярди рефінансування

Субота, 14 березня 2015, 10:28

Національний банк 12 березня видав "Приватбанку" черговий стабілізаційний кредит на загальну суму 1,215 млрд гривень.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

"Національний банк з метою забезпечення своєчасного виконання ПАТ КБ "Приватбанк" своїх зобов’язань перед вкладниками - фізичними особами прийняв рішення (постанова правління НБУ № 176/БТ від 12 березня 2015 року) про підтримку його ліквідності та надання чергової суми стабілізаційного кредиту (1,215 млрд гривень) терміном на два роки", - йдеться у повідомленні.

Як забезпечення за кредитом рефінансування Національного банку України надано повітряні судна та поруку власника істотної участі в ПАТ КБ "Приватбанк".

Як зазначається, оцінку застави здійснила одна з провідних міжнародних аудиторських компаній, що відповідає критеріям, установленим нормативно-правовими актами Національного банку.

"Однією з умов надання кредиту рефінансування є його використання ПАТ КБ "Приватбанк" виключно для виконання свої зобов’язань перед фізичними особами", - повідомляє прес-служба.

Як повідомлялося, Національний банк в січні видав "Приватбанку"транші стабілізаційного кредиту на загальну суму 2,38 млрд гривень.

Економічна правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування