Суд забрав у "межигірської" фірми 30,8 тисяч га угідь на Київщині

Субота, 14 березня 2015, 10:58

Господарський суд Києва задовольнив позов прокуратури Київської області про розірвання договору оренди та повернення державі мисливських угідь загальною площею 30,8 тис га на території Макарівського та Бородянського районів.

Як повідомили у Генпрокуратурі, у 2012 році Київська облрада надала у користування вказані угіддя для ведення мисливського господарства терміном на 49 років ТОВ "Мисливсько-рибальському клубу "Ярик".

"Перевіркою виявлено, що облрада передала угіддя з порушенням законодавства - без погодження сільських, селищних рад, на території яких вони розташовані. Прокуратурою області до суду було подано позов із вимогою скасувати рішення про передачу угідь мисливсько-рибальському клубу та розірвання договору оренди", - зазначили у ГПУ. 

Як відомо, співзасновник ТОВ "Мисливсько-рибальський клуб "Ярик" фігурує у документах на будинок екс-президента України Віктора Януковича на Оболонській набережній у Києві, який після втечі Януковича було переоформлено на нового власника.

Новий власник будинку пов’язаний з мисливським оточенням Януковича.

Як відомо, Апеляційний суд Київської області задовольнив скаргу прокуратури області та скасував рішення Вишгородського райсуду, який відмовив у поверненні державі мисливських угідь Януковича в Сухолуччі.

У державну власність повернуто 8,8 га земель лісового фонду в адміністративних межах Сухолуцької сільської ради Вишгородського району вартістю понад 5,2 млн грн. Ця ділянка була витребувана з незаконного володіння ТОВ "Дом Лесника".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування