До річниці анексії Путін зізнався, що надіслав до Криму військових РФ

Неділя, 15 березня 2015, 15:13

До Криму для роззброєння українських військових були направлені сили ГРУ РФ.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін у фільмі про анексію Криму "Крим. Шлях на Батьківщину", який транслюватиметься на телеканалі "Росія 1".

"Щоб блокувати і роззброїти 20 тисяч осіб, добре озброєних, потрібен певний набір особового складу. І не просто за кількістю, але й за якістю. Потрібні були фахівці, які вміють це робити. Тому я дав доручення і вказівки Міноборони, чого приховувати, - під виглядом  посилення охорони наших військових об'єктів у Криму перекинути туди спецпідрозділи Головного розвідуправління і сили морської піхоти, десантників", - заявив Путін.

Також він розповів, як велася робота з "переконання українських військових".

"Один з командувачів українським флотом навідріз відмовився переходити на сторону "кримської влади". Я попросив, щоб з ним попрацювали ветерани. "Діди" прийшли і до 7 ранку з ним вели виховну бесіду. До 7 ранку він узяв ручку і папір і написав рапорт про звільнення", - розповів він.

При цьому він додав, що "українські військовослужбовці вели себе дуже гідно, намагалися зберігати вірність присязі".

Також Путін заявив, що "було багато дзвінків від західних лідерів".

"Американські колеги прямо говорили, що ми блокуємо українські військові підрозділи. Я сказав, що військових підрозділів вже немає, є групи людей, військовослужбовців. ... Але це вже не збройні сили, це щось інше", - заявив Путін.

ТАСС

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News