Бізнес-партнер Коломойського пішов з керівництва комітету через закон про "Укрнафту"

Понеділок, 16 березня 2015, 11:27

Депутат від "Народного фронту" Андрій Іванчук склав з себе повноваження голови Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики.

Про це він заявив під час погоджувальної ради.

"На сьогодні уряд за погодженням всіх фракцій коаліції зареєстрував проект, всі депутати брали участь, але парламент далі продовжує саботувати прийняття змін до закону про акціонерні товариства", - обурився він.

"Мною, як головою комітету, було двічі скликано Комітет економічної політики, на якому не було кворуму", - додав він.

"Враховуючи, пане голово, звертаюсь особисто до вас, всі ті безпідставні звинувачення, які звучать на мою адресу, я дуже поважаю цих нових патріотів України, які вміють писати, не вміючи читати, брехня – це шкідлива звичка. Тому мною прийнято рішення, що я ніколи нікому не дозволю вчити себе любити Україну. Мною прийнято рішення про складання повноважень голови комітету", - сказав він і віддав заяву спікеру Володимиру Гройсману.

Як відомо, законопроект про акціонерні товариства стосується виплати дивідендів акціонерним товариством.

Він покликаний повернути державі 2 мільярдів гривень з компанії "Укрнафта" у вигляді дивідендів. 

Депутати з міжфракційного об'єднання "Єврооптимісти" звинувачували керівництво профільного комітету небажання розглядати цей законопроект і 6 березня заблокували трибуну, щоб ВР розглянула цей законопроект.

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман дав доручення профільному комітету Верховної Ради розглянути цей проект закону і внести його на розгляд у встановленому порядку. 

Попри це комітет так і не зібрався.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що у зв'язку з внесенням змін до закону "Про акціонерні товариства", положення про зниження кворуму введені тільки по акціонерних товариствах, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави і в якому держава є власником 50 і більше відсотків простих акцій товариства, а по всім іншим (туди ж входить "Укрнафта") - відповідні зміни вступлять в силу тільки з 1 січня 2016 . 

Іванчук є другом прем’єра Арсенія Яценюка і бізнес-партнером олігарха і голови Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News