Слідство у справі Нємцова не вважає вбивство замовним

Понеділок, 16 березня 2015, 13:33

Фігурантам справи про вбивство Нємцова скорегували обвинувачення. Замість злочину з корисливих мотивів або за наймом у формулюванні з'явився мотив політичної чи релігійної ненависті.

Про це повідомляє російське агентство "Интерфакс" з посиланням на своє джерело, близьке до розслідування.

За його словами, замість злочину з корисливих мотивів або за наймом у фабулі з'явився мотив політичної чи релігійної ненависті.

"Звинувачення фігурантам висунуто за статтею 105 частина 2 пункти  ж" і "л" Кримінального кодексу РФ: злочин, скоєний групою осіб за попередньою змовою або організованою групою з мотивів політичної, ідеологічної, расової, національної чи релігійної ненависті", - повідомило джерело.

Тим часом раніше в суді звучало інше формулювання. Звинувачення було пред'явлено за пунктами "ж" і "з" вищезгаданої статті - "з корисливих мотивів або за наймом".

За його словами, слідство поки не має конкретних даних про замовника злочину.

Крім того, обвинувачення пред'явлено всім п'ятьом фігурантам: Хамзату Бахаєву, Зауру Дадаєву, Анзору Губашеву, Тамерлану Ескерханову і Шадіду Губашеву.

Як стало відомо на суді, де обирався запобіжний захід Зауру Дадаєву і Анзору Губашеву, їм було пред'явлено звинувачення в організованому вбивстві і незаконному зберіганні зброї.

Джерело в правоохоронних органах повідомило раніше "Интерфаксу", що безпосереднім виконавцем вбивства політика, за попередніми даними, був Дадаєв.

"Як вважають правоохоронні органи, саме Дадаєв вистежив Нємцова і його знайому Анну Дурицьку в ресторані торгового центру "ГУМ "в центрі Москви, а потім йшов за ними слідом на відстані приблизно 100 метрів до Великого Москворіцького мосту", - розповів співрозмовник.

"Коли на міст в'їхала прибиральна машина, її шум заглушив кроки передбачуваного вбивці, той, знайшовши момент, наблизився до Нємцова і кілька разів вистрілив у нього зі спини", - продовжив джерело.

"У цей момент на мосту з'явилася машина, в якій, як вважають правоохоронні органи, перебували брати Анзор і Шадід Губашеви, які підібрали Дадаєва, після чого зникли", - сказав він.

Він зазначив також, що в Підмосков'ї знайдено будинок, де передбачувані організатори та виконавці злочину тренувалися в стрільбі і розробляли план вбивства. "Там були виявлені кулі, що збіглися з тими, якими був убитий Борис Нємцов", - зазначив співрозмовник агентства.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування