В АТО загинув один з головних свідків у справі Коломойського

Вівторок, 17 березня 2015, 13:48

Колишній слідчий Генпрокуратури Ігор Шолодько, який у 2005 році відкрив, а потім закрив кримінальну справу проти олігарха Ігоря Коломойського за підозрою у вбивстві, загинув при захисті донецького аеропорту.

Про це у своєму блозі на "Українській правді" пише депутат Сергій Лещенко.

Лещенко зазначає, що Шолодько, який жив у Житомирі, чомусь був призваний на службу в серпні 2014 року військкоматом чи то Дніпропетровська, чи то Дніпропетровської області (Міноборони дало дві різних відповіді з цього приводу).

Губернатором Дніпропетровської області, як відомо, є Коломойський.

 
 

Шолодько загинув 30 листопада, а 4 грудня був похований. Лещенко зазначає, що саме 4 грудня Печерський райсуд Києва прийняв рішення, що зобов'язує Генпрокуратуру провести розслідування закриття Шолодьком справи проти Коломойського.

Слідчий Шолодько відкрив справу проти Коломойського влітку 2005 року за підозрою в причетності до замаху на адвоката Сергія Карпенка, який відмовився сприяти олігархові в отриманні контролю над заводом "Дніпроспецсталь". Винним у цьому замаху був визнаний охоронець Коломойського Нікітін, який пізніше також був убитий.

В цей час Коломойський покинув Україну, а Печерський суд прийняв рішення взяти його під варту. Однак Шолодько на вимогу тодішнього генпрокурора Святослава Піскуна раптом відкликав з суду подання на затримання Коломойського.

"Цим подіям передували переговори Піскуна з посланцями Коломойського, який нібито заплатив тодішньому генпрокурору суму в розмірі 40-50 мільйонів доларів за закриття справи проти нього", – пише Лещенко.

Пізніше Шолодько закрив справу проти Коломойського за статтею про відсутність складу злочину, а сам олігарх домігся в дніпропетровському суді рішення про відсутність події злочину.

Лещенко зазначає, що таке рішення міг прийняти лише Печерський суд Києва – за місцем знаходження ГПУ.

Зараз Піскун на запрошення Коломойського буде свідком у судовій тяжбі з олігархом Віктором Пінчуком, яка відбувається в Лондоні у справі про контроль над Криворізьким залізорудним комбінатом. Піскун вже заявив, що Пінчук погрожував йому вбивством і подав відповідну заяву в МВС ще у вересні.

Ініціатором повторного розслідування справи Карпенка є саме Пінчук.

Як відомо, нещодавно Пінчук заявив, що Коломойський також погрожував відправити його на фронт.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News