Прокурор Києва заявив, що заступник Шокіна йому мститься

Четвер, 19 березня 2015, 00:07

Прокурор Києва Сергій Юлдашев звинуватив заступника Генпрокурора України Олексія Баганця у тому, що він намагається помститися.

Про це він Юлдашев заявив на брифінгу в прокуратурі Києва у середу ввечері.

"Для мене сьогодні було відкриттям, що Головне слідче управління ГПУ зареєструвало проти мене кримінальне провадження. Як відомо, підставою для цього є звернення народного депутата Купрія ", — нагадав Юлдашев.

Він також звернув увагу журналістів, що відповідь народному депутату підписав Баганець, "який має низку особистих до мене претензій, перш за все, за мою принципову позицію".

"Ще восени нами було проведено перевірку, яка виявила, що Віталій Баганець (молодший син заступника Генпрокурора Олексія Баганця), обіймаючи посаду начальника управління прокуратури Києва, причетний до "кришування" грального бізнесу. Є більше 20 рапортів від посадових осіб прокуратур районів, які підтверджують цей факт", - заявив Юлдашев.


За його словами, матеріали службового розслідування були скеровані ним до управління внутрішньої безпеки Генпрокуратури для прийняття рішення. "Чому ці матеріали не були реалізовані у кримінальне провадження – питання до Генеральної прокуратури", - додав Юлдашев.


Він також зазначив, що рішення про відкриття проти нього кримінального провадження було прийнято за відсутності в Україні Генпрокурора Віктора Шокіна.

А факти, які оприлюднив у своїй заяві депутат Купрій, прокурор назвав абсурдними і такими, що не підлягають жодній критиці. Однак Юлдашев не заперечив проти того, аби всі вони були перевірені відповідно до чинного законодавства.

"В будь-якому випадку, я не заперечую проти того, щоб моя причетність до цих фактів була перевірена слідчим шляхом. Але чи буде таке розслідуваня об’єктивним, якщо його буде проводити заступник Генпрокурора Олексій Баганець?" — сказав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
09:14
Внаслідок обстрілів призупинена робота вокзалу у Дніпрі
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
Усі новини...