Наступного тижня ВР візьметься за права окупованого Донбасу

Четвер, 19 березня 2015, 13:14

Наступного тижня у Верховній Раді розпочнуть роботу над проектом, який стосуватимуться прав осіб, що перебувають на окупованій частині Донбасу.

Про це "Українській правді" повідомила віце-спікер парламенту Оксана Сироїд.

"Наступного тижня планується розробка законопроекту, який би стосувався прав осіб, які перебувають на окупованих територіях на Донбасі", - сказала вона.

"Бо зараз  (постановою про визнання частини Донецької та Луганської області окупованими територіями - УП) ми тільки визнали це політично. Але це тягне за собою юридичні наслідки", - додала Сироїд.

За її словами, поки не визначено, чи це будуть зміни до Закону про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України, який був ухвалений після незаконного захоплення Росією Криму, чи це буде окремий закон.

Як відомо, раніше парламент проголосував зміни до закону про особливий порядок самоврядування окремих територій Донецької і Луганської областей та визнали ці території окупованими.

Згідно зі змінами до президентського закону, вибори  на окремих територіях мають відбутися лише після звільнення цих територій. До того моменту території вважаються окупованими.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування