Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Авакова знайшли, кого покарати за розгін "фінансового майдану" з-під НБУ

Неділя, 1 березня 2015, 23:23

За підсумком розслідування обставин під час акції під НБУ звільнено начальника Печерського РУ ГУМВС у Києві С.М.Карпіка, заступник начальника  цього ж управління В.С. Соцький відсторонений від виконання обов’язків.

Про це повідомили в МВС України.

"За фактом подій під НБУ 26 лютого було створено комісію для об’єктивного з’ясування обставин, за час роботи комісії було зібрано та опрацьовано наявні фото та відеоматеріали, опитано 70 військовослужбовців НГУ та 7 працівників міліції, 22 громадянина", - повідомили в МВС.

Комісія дійшла висновку, що керівництво Печерського РУ МВС не надало належної оцінки обставин, що склалися щодо проведення акції під НБУ, не забезпечило кількісну та якісну охорону громадського порядку.

"Було проігноровано можливість будь-яких провокацій, а також невдоволення діями учасників акції з боку пересічних громадян", - зазначено у звіті.

"У зв’язку з цим начальника Печерського РУ ГУМВС України в місті Києві Карпіка С.М.. звільнено. Комісією внесено пропозиції про звільнення заступника начальника – начальника міліції громадської безпеки цього ж управління Соцького В.С., який в даний час відсторонений від виконання обов’язків", - повідомили в МВС.

Також комісія ухвалила рішення про накладення на заступника начальника – начальника міліції громадської безпеки ГУМВС у Києві Коваленка І.О.  дисциплінарного стягнення – догани.

"Начальнику ГУМВС у Києві Терещуку О.Д. вказано на низьку організацію діяльності підлеглих в частині забезпечення охорони громадського порядку у Києві", - йдеться у повідомленні МВС.

Під час роботи комісією буде надано оцінку ролі керівництва Нацгвардії України під час подій біля будівлі НБУ.

"Питання притягнення до дисциплінарної відповідальності інших посадових осіб буде ухвалено за результатами роботи комісії та надання їхнім діям правової оцінки", - додали в МВС.

Матеріали розслідування буде направлено до ГПУ для прийняття рішення згідно з законодавством.

Як відомо, 26 лютого під будівлею НБУ  виникла бійка між правоохоронцями та людьми, що називають себе активістами "Фінансового майдану".

Міліція знесла бульдозерами палатку, де учасники акції ховались від дощу.

"Дійшло до бійки активістів з правоохоронцями. В кількох людей є кров та травми", - розповіли учасники протесту. Повідомлялося про 4-х людей, які отримали травми.

27 лютого глава МВС Арсен Аваков від імені міністерства вибачився за інцидент з невідповідним застосуванням силового впливу на мітингувальників біля будівлі НБУ увечері 26 лютого.

За попередніми підсумками розгляду "по гарячих слідах" міністр зняв із посади керівника Печерського райуправління внутрішніх справ, його заступника з громадської безпеки відсторонено з посади до отримання висновків комісії з розслідування.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
21:14
Єврокомісія пропонує санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до РФ – Reuters
21:06
У новому пакеті зброї для України є ракети ATACMS – ЗМІ
Усі новини...