Детективи бачать багато схожого у вбивствах Нємцова і Політковської

Понеділок, 2 березня 2015, 08:03

Записи з відеокамер поруч з місцем вбивства Бориса Нємцова були нечіткими, або камери просто не працювали, а саме вбивство могло готуватися під певну дату.

Про це пише російський Коммерсант.

По гарячих слідах автомобіль з вбивцею і його спільником поліція не знайшла. Справа в тому, що свідок Дурицька, шокована тим, що сталося, не змогла толком назвати навіть марку машини.

"А записи з встановлених навколо камер спостереження виявилися або не дуже чіткими, або і зовсім відсутні, так як їх відключили на час ремонтних робіт", - пише видання.

Всі машини, які підозрювалися і були знайдені, до справи жодного стосунку не мали.

Сам же момент злочину був знятий, правда здалеку, камерою телеканалу ТВЦ, записи якої використовуються у випусках новин.

На думку експертів, знаходження в обоймі патронів різних виробників і років випуску може свідчити про те, що їх, як висловився співрозмовник видання з правоохоронних органів, "збирали з усіх кишень".

Тобто зловмисники мали вельми обмежений доступ до боєприпасів.

Враховуючи сам спосіб вбивства, зброю, особливості боєприпасів та інші обставини, співрозмовники видання з правоохоронних органів схиляються до версії про те, що злочин, швидше за все, був скоєний непрофесіоналами, які можливо навіть не знали, хто саме є їхньою ціллю.

При цьому сищики вже знайшли багато спільного між вбивствами Анни Політковської та Бориса Нємцова. У всякому разі, кажуть вони, вже очевидно, що Нємцова, як і Політковську, вбивали під певні дати: марш опозиції, намічений на 1 березня, і день народження президента РФ Володимира Путіна 7 жовтня 2006 відповідно.

Крім того, учасники розслідування відзначають, що за Нємцовим так само, як свого часу за Політковською, довго стежили, поки вони не опинилися у відповідних для нападу місцях.

У випадку з Нємцовим не виключено, що умовою замовника було саме вбивство, вчинене з видом на Кремль.

Однією з версій, яка активно обговорюється, є зв'язує вбивство Нємцова з так званим українським слідом.

Згідно з цією версією, розібратися з Нємцовим, який активно підтримує дії влади України, могли, наприклад, колишні бойовики, які повернулися зі сходу України до Росії.

Інцидент, що стався в жовтні минулого року в Підмосков'ї, коли п'яні бойовики розстріляли екіпаж ГІБДД, якраз свідчить про те, що деяким з них в принципі все одно, в кого стріляти.

З іншого боку, колишній самопроголошений лідер бойовиків з російським паспортом Олександр Бородай заявив, що вважає подібну версію "нісенітницею і дурістю".

Крім того, правоохоронці вирішили, що до справи може бути причетним "Правий сектор" і добровольчих загонів, що діють на стороні влади України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування