Збройні підприємства України стали фігурантами близько 50 кримінальних справ

Понеділок, 2 березня 2015, 11:23

Концерн "Укроборонпром", який займається виготовленням та продажем зброї, ініціював порушення близько 50 звернень до правоохоронних органів за останні півроку за фактами порушень на підприємствах.

Про це заявив перший заступник гендиректора концерну Сергій Пінькас в інтерв’ю Al JazeeraAmerica та The Irish Times, повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

За словами Пінькаса, концерн нині активно співпрацює з СБУ, міліцією та прокуратурою для виявлення раніше існуючих злочинних схем на підприємствах оборонно-промислової галузі. Так, за результатами кількамісячної роботи виявлено цілу низку порушень законодавства колишніми керівниками заводів, стверджує він.

"Коли деякі безпринципні директори заводів систематично, десятиріччями незаконно заробляли гроші, а потім їх вивели на чисту воду, – вони готові піти на що завгодно.  Хтось терміново йде на лікарняний, хтось просто приховується", – заявив Пінькас.

Він також поскаржився, що деякі виявлені корупціонери замовляють у нечесних, на його думку, журналістів "псевдорозслідування" "задля дискредитування "Укроборонпрому".

У повідомленні стверджується, що зараз концерн впровадив політику максимальної прозорості та відкритості.

Як відомо, восени газета "Дзеркало тижня" опублікувала розслідування, яке свідчило, що "Укроборонпром" під час бойових дій не постачав військовим озброєння безкоштовно, а продавав його, хоча це є грубим порушенням закону. У концерні це заперечували і навіть подали на газету до суду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...