Нардеп від НФ "передумав" карати за критику влади

Понеділок, 2 березня 2015, 13:27

Депутат фракції "Народний фронт" Костянтин Матейченко відкликав скандальний проект, що передбачав покарання за наругу над авторитетом держави.

Про це у понеділок повідомляє прес-служба "Народного фронту".

На думку Матейченка, в ньому "є неправильно виписана норма, яка може трактуватися двояко".

Як зазначив нардеп, він "жодним чином не передбачав кримінального покарання за будь-яку критику влади, маючи на меті покарання за наругу над державними символами".

Також у прес-службі наголосили, що "позиція політичної партії "Народний фронт" полягає в тому, що законотворча діяльність народних депутатів та уряду має чітко відповідати  європейським стандартам та міжнародним нормам, які засновані на принципах демократії, гуманізму та поваги до прав і свобод людини".

Як відомо, Матейченко зареєстрував у Верховній Раді проект закону №2225, яким передбачається покарання громадян за критику влади виправними роботами на строк до 2 років, арештом до 2 місяців або позбавленням волі терміном до 3 років.

Громадськість розкритикувала цей документ:

"Сам факт появи такого законопроекту - наслідок абсолютно безвідповідального популізму людей, які формували партійні списки (справедливості заради варто відзначити, що ББП в цьому сенсі нічим не краще). В результаті з'являються законопроекти, грубо суперечать Конституції України", - наголошувала активіст руху "Чесно" Анастасія Куріна.

Пізніше у фракції назвали цей факт "особистою ініціативою" Матейченка.

Як відомо, ще один депутат Василь Петьовка раніше виступив з ініціативою "форматування" блогерів, але потім відкликав свій законопроект під тиском громадської думки.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування