ГПУ направила підозру в держзраді 76-ти колишнім депутатам ВР Криму

Понеділок, 2 березня 2015, 14:08

Генеральна прокуратура підготувала повідомлення про підозру у державній зраді 76-ти колишнім депутатам Верховної Ради АР Крим.

Про це повідомляється у понеділок на сайті ГПУ у понеділок.

Зазначається, що слідчі підготували письмове повідомлення про підозру 76-м колишнім депутатам Верховної Ради Автономної Республіки Крим.

Екс-депутатів підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст.111 та ч. 3 ст. 110 КК України (вчинення державної зради, яке виразилося у наданні іноземній державі та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, а також публічні заклики до вчинення дій з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

Враховуючи, що територія півострова Крим лишається окупованою Російською Федерацією, письмові повідомлення про підозру в установленому порядку передано до посольства цієї держави у місті Києві, а також направлено поштою до незаконно утвореного органу –"Державної Ради Республіки Крим", зазначає прес-служба.

Під час розслідування отримані беззаперечні докази того, що у березні 2014 року депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим Доніч, Іоффе, Цеков, Бахарєв, Лужецька та інші надали допомогу в окупації Криму.

Зокрема вони незаконно прийняли ряд постанов, в результаті чого було створено нелегітимне державне утворення "Республіка Крим", яке незаконно оголосили таким, що увійшло до складу Російської Федерації. Таким чином, внаслідок цього частину території України було окуповано.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування