Джерела: Порошенко пропонує карати не лише НБУ, а й уряд. Але потім

Понеділок, 2 березня 2015, 15:40

Президент Петро Порошенко вважає, що після отримання траншу МВФ, якщо  мають бути кадрові рішення, то вони мають стосуватися не лише НБУ, а й економічного блоку Кабміну.

Таку позицію президента на засіданні ради коаліції озвучили координатор коаліції Юрій Луценко та заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко, повідомили "Українській правді" джерела в коаліції.

За їхніми словами, позиція президента полягає в тому, що до отримання першого траншу кредиту МВФ "різких рухів робити не можна".

"Після отримання траншу кредиту президент винесе в Раду питання, пов'язані з відповідальністю за ситуацію. Тому що тут мова йде про втрату довіри. Але треба розуміти, що мова йде не тільки про відповідальність НБУ, але і економічного блоку Кабміну і от щодо них будуть кадрові рішення", - розповів співрозмовник.

Раніше 28 лютого президента Петро Порошенко висловив упевненість, що МВФ прийме позитивне рішення щодо розширення фінансування України, і перший транш надійде в Україну до кінця березня.

Як відомо, раніше прем’єр Арсеній Яценюк висловився за звільнення голови НБУ Валерії Гонтаревої. За інформацією джерел УП, в нього є свої кандидатури на голову НБУ - Сергій Яременко або Анатолій Шаповалов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...