Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єфремов програв апеляцію

Понеділок, 2 березня 2015, 16:19

Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Печерського районного суду про арешт і заставу 3,7 млн гривень для екс-голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова за підозрою у сприянні прийняттю "диктаторських законів".

Про це сказав головуючий у колегії суддя Іван Рибак, повідомляють "Українські новини".

"Рішення суду першої інстанції залишити без змін", - сказав він.

Апеляційний суд зазначив, що вважає передчасними висновки прокуратури про тяжкі наслідки дій Єфремова при прийнятті "диктаторських законів" 16 січня 2014 року.

Сам підозрюваний під час засідання також заявив, що не розуміє, у чому виявляється тягар наслідків його дій.

Зі слів прокуратури, дії Єфремова спричинили тяжкі наслідки у вигляді залучення правоохоронцями 139 активістів Євромайдану до адміністративної відповідальності після прийняття "диктаторських законів".

У свою чергу, адвокат екс-голови фракції ПР Олександр Мельников повідомив, що звертався в Генеральну прокуратуру з проханням закрити кримінальне провадження проти свого підзахисного у зв'язку з декриміналізацією в травні 2014 року ст.364 Кримінального кодексу (зловживання службовим становищем).

Генпрокуратура відмовилася припинити кримінальне провадження, тому що інкриміноване Єфремову правопорушення було здійснено до набрання чинності зазначеного закону.

Як відомо, 16 лютого Печерський районний суд Києва обрав Єфремову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 14 квітня із заставою 3 654 000 мільйона гривень.

14 лютого правоохоронці затримали Єфремова в Києві.

Прокуратура підозрює його в незаконному сприянні прийняттю "диктаторських законів" 16 січня 2014 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...