Рада дала "Нафтогазу" більше інструментів для боротьби з боржниками

Понеділок, 2 березня 2015, 20:46

Верховна Рада прийняла за основу законопроект, який надає "Нафтогазу" більше можливостей для впливу на підприємства-боржників і стягнення заборгованості за природний газ із споживачів.

Відповідний законопроект №2214 у першому читанні підтримали 242 народні депутати.

"Метою законопроекту є стабілізація фінансового стану НАК "Нафтогаз України", досягнення якої можливе шляхом надання компанії дієвих інструментів стягнення заборгованості споживачів за природний газ та ефективних механізмів впливу на підприємства-боржників", - йдеться в пояснювальній записці до документу.

Законопроектом НАКу надається право обмежувати газопостачання підприємствам-теплокомуненерго до рівня технологічної безпеки. До таких заходів компанія зможе вдаватися у разі порушення умов оплати за поставлений газ та при перевищенні виділених лімітів газу.

Крім цього, пропонується зупинити з 1 липня 2015 року дію мораторію на виконавче провадження та примусове стягнення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу.

Також передбачається встановлення можливості відчуження прав вимоги щодо заборгованості споживачів за поставлений природний газ на користь третіх осіб шляхом проведення аукціону.

Економічна правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування