США очікують, що повне виконання Мінської угоди відбудеться найближчими годинами

Понеділок, 2 березня 2015, 21:31

Офіційний Вашингтон очікує, що умови Мінської угоди про встановлення миру будуть виконані впродовж короткого часу.

Про заявив держсекретар Джон Керрі за результатами зустрічі в Женеві з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим, повідомляє прес-служба Державного департаменту США.

"Як відомо, стрілянина та артилерійські обстріли досі тривають, і люди досі вмирають - протягом останніх днів. Отже, це не є повноцінним режимом припинення вогню, і це надзвичайно ускладнює повну імплементацію Мінської угоди, яка включає в себе політичний компонент. Він буде реалізований тоді, коли дійсно буде досягнуто повної міри безпеки, підтвердженої спостерігачами ОБСЄ та реальним припиненням вогню", - сказав він.

"Ми сподіваємося, що впродовж найближчих годин, звичайно, не днів, це буде повністю реалізовано", - наголосив Керрі.

Він зауважив, що російська сторона використовує селективний підхід, коли говорить про виконання Мінської угоди. "Я можу також додати, що конвой, який зайшов з Росії через кордон у східній Україні, також не був оглянутий належним чином", - зауважив він.

Держсекретар США зазначив, що ці питання він порушив під час розмови з Лавровим. "Він запевнив мене, що вони (російська сторона) мають намір стежити за тим, щоб домовленість - ці угоди - по суті, були виконані", - зазначив Керрі.

У цьому зв'язку глава держдепу знову висловив очікування, що це "дійсно виявиться шляхом до подальшої деескалації, а не шляхом до розчарування, потенційного обману, і подальшого насильства".

Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування