Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС пропонує відкликати з Білорусі екс-міністра оборони при Януковичі

П'ятниця, 20 березня 2015, 11:07

Міністерство закордонних справ виступило із пропозицією відкликати посла України в Білорусі, екс-міністра оборони Михайла Єжеля із займаної посади.

Про це повідомила перший заступник міністра закордонних справ Наталя Галибаренко, передає Інтерфакс-Україна.

"З боку Міністерства закордонних справ була внесена відповідна пропозиція щодо відкликання діючого посла Єжеля із цієї посади", - заявила Галібаренко на пленарному засіданні в п'ятницю в ході години запитань до уряду у відповідь на заклик народного депутата Ігоря Гузя (фракція "Народний фронт") негайно підняти питання відставки із займаної посади Єжеля.

"Хочу вас запевнити: звичайно, ми теж за те, щоб новий посол був патріотичним, професійним і якнайкраще представляв інтереси України у відносинах з білоруською стороною", - заявила Галибаренко.

Вона запевнила, що МЗС уживе заходів для прискорення розгляду цього питання.

Перший заступник міністра нагадала, що звільнення й призначення послів на посаді здійснюється указами президента України.

Як повідомлялося, Генпрокуратура пред'явила підозру колишньому міністру оборони Єжелю в рамках розслідування кримінальних проваджень, що стосуються знищення тилового забезпечення української армії, заявив генпрокурор Віталій Ярема в серпні 2014 року.

Єжель був міністром оборони з березня 2010 р. по лютий 2012 р.

Ще в 2013 році при владі Януковича ГПУ вважала, що можливий збиток від розпоряджень екс-міністра може становити 46,7 млн грн

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування