ЗМІ: Російський суд заарештував Шепелєва на 40 діб

Неділя, 22 березня 2015, 14:20

Російський суд обрав колишньому депутату Верховної Ради Олександру Шепелєву запобіжний захід у вигляді 40 днів арешту.

Про це повідомляє 5 канал з посиланням на російські ЗМІ.

У свою чергу радник глави МВС Зорян Шкіряк зазначив, що офіційного підтвердження арешту Шепелєва наразі немає, однак за даними джерел російський суд ухвалив саме таке рішення.

"Офіційного підтвердження щодо визначення російським судом запобіжного заходу для громадянина України Шепелєва у вигляді арешту немає. Але неофіційні джерела підтверджують, що таке рішення відбулося. Власне, я думаю, що найближчим часом Генпрпокуратура, яка веде слідство у цій справі, отримає відповідні документи щодо того чи іншого рішення", - зазначив Шкіряк.

Як відомо, депутат ВР України 5,6 скликань Олександр Шепелєв був затриманий 19 березня у підмосковному с.Горки в ресторані "Вітерець" співробітниками ФСБ РФ і кримінального розшуку МВС РФ.

У ГПУ повідомили, що наразі готуються документи на екстрадицію Шепелєва.

Шепелєва звинувачують у замовленні вбивств та розкраданні коштів "Родовід-банку".

У 2013 році після втечі екс-парламентарія від слідства його затримали у Будапешті та невдовзі екстрадували до України.

Фігурував у справах щодо вбивства глави наглядової ради "АвтоКразБанку" Сергія Кириченка у січні 2003 року та щодо замаху на життя колишнього акціонера "Родовіда" Сергія Дядечка.

Шепелев двічі обирався до парламенту за списками БЮТ, але в 2010 році був виключений з фракції і перейшов у фракцію Партії регіонів, звідки все ж згодом вийшов.  На парламентських виборах 2012 року балотувався по мажоритарному округу № 13 (Вінницька обл.) Як самовисуванець, однак посів лише 7-е місце.

Наприкінці березня 2014 року Шевченківський райсуд Києва обрав для Шепелєва запобіжний захід у вигляді двомісячного арешту.Втік з-під арешту з лікарні, де

Оголошений у міжнародний розшук.

Більше про Олександра Шепєлєва можна прочитати тут і тут

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News